Euroopan suurin pakettiautomaatti avataan perjantaina 12.3. Helsingin Munkkivuoren ostoskeskuksessa. Nykyisestä isosta automaattitilasta tulee OmaPosti-kioski ja lokeromäärä tuplataan. Laajennuksen jälkeen automaatissa on 1002 lokeroa, joka tekee siitä Euroopan suurimman ja yhden maailman suurimmista automaateista.

Tähän asti suurin Postin automaatti on sijainnut Tampereella. Maailmalta suurimmat automaatit löytyvät Suomen lisäksi Kiinasta ja Saksasta.

Automaatti on Suomen suosituin tapa vastaanottaa lähetys: 87 % suomalaisista vastaanotti paketin automaattiin vähintään kerran vuonna 2020 (muissa maissa vastaava luku on keskimäärin 40 %).

Verkkokaupan jatkaessa voimakasta kasvuaan myös Postin automaattien määrää kasvatetaan: tällä hetkellä automaatteja on 2 150, lähitulevaisuuden tavoite on 4 000. Postin automaattiverkosto Suomessa on jo nyt yksi maailman tiheimmistä väestömäärään suhteutettuna.

– Automaattien kapasiteetti ja pakettien ohjaus on yksi tärkeimmistä kehityskohteistamme tänä vuonna. Haluamme olla lähellä asiakkaitamme arjen kulkureiteillä. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja asiakaspalautetta eri alueilla, ja haemme aktiivisesti asiakkaita palvelevia uusia ratkaisuja. Munkkivuoren laajennus on tästä hyvä esimerkki, kertoo Arttu Hollmérus, joka johtaa Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoimintaa.

Munkkivuoren ostoskeskuksen uusi automaatti on toiminnassa perjantaina 12.3. Kyseessä on itsepalvelualue, ja automaatti on asiakkaiden käytössä joka päivä. Laajennustyöt alkavat keskiviikkona 10.3., jolloin pisteessä toimii väliaikainen noutopiste asiakashäiriöiden minimoimiseksi.

– Munkkivuoressa palautetta on annettu erityisesti Töölöön ohjautuvista paketeista. Lokeromäärien tuplaus ja eri kokoiset lokerot varmasti helpottavat tilannetta. Lisäksi tilaan tulee uusi pääte, jonka kautta voi hoitaa tavallisimpia kirjeasioita 15.3. alkaen. Päätteestä saa halutessaan yhteyden asiakaspalvelijaamme videochatin avulla, kertoo Heiko Laubach, joka vastaa Postin palvelupisteverkoston kehittämisestä.

Posti pakettien toimittajana:

  • Viime vuonna Posti toimitti 64 miljoonaa pakettia
  • 90 % paketeista on perillä seuraavana päivänä
  • Joka viides paketti pääkaupunkiseudulla ja Turussa on perillä saman päivän aikana
  • Yhden päivän toimitusennätys vuonna 2020 oli yli 600 000 pakettia
  • Jouluna 2020 toimitettiin ennätykselliset 7,7 miljoonaa pakettia
  • Viime vuonna avattiin 1,5 uutta automaattia joka päivä
  • Suomen ensimmäiset automaatit otettiin käyttöön kymmenen vuotta sitten

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi