Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen vierailee Yhdysvalloissa 18.-19. heinäkuuta 2022. kuva: Puolustusvoimat

Kenraali Kivisen vierailun tarkoituksena on keskustella ajankohtaisaiheista Yhdysvaltain puolustushallinnon edustajien kanssa. Komentajan matkalle osallistuu everstiluutnantti Ville Halonen Pääesikunnasta.

Yhdysvallat on Suomelle tärkeä ja läheinen kumppani, jonka kanssa tehtävä puolustusyhteistyö parantaa Suomen puolustuskykyä. Suomen ja Yhdysvaltain asevoimien yhteistoimintakyvyn kehittäminen ja yhteydenpito asevoimien välillä on tiivistä. Yhdysvaltain maavoimien joukkoja osallistuu Suomessa parhaillaan järjestettäviin Maavoimien harjoituksiin Etelä- ja Pohjois-Suomessa.

Suomen ja Yhdysvaltain puolustusyhteistyön osa-alueita ovat muiden muassa laaja-alainen puolustuspoliittinen dialogi, tiivistyvä ja syvenevä materiaaliyhteistyö mukaan lukien sotilaallinen huoltovarmuus, tiedonvaihto, suorituskyky-yhteistyö, koulutus- ja harjoitustoiminta, tutkimusyhteistyö ja valmiuden ja yhteistoimintakyvyn kehittäminen. Uudet teknologiat ja erityisesti Yhdysvaltojen osaaminen niissä korostuvat sotilaallisten suorituskykyjen kehittämisessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi