Tukesin Helsingin toimipiste sijaitsee Pasilan virastokeskuksessa Kuvaaja:  513johannasv – Oma teos, CC BY 3.0

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut tiedon, että Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään tiistaina vanginnut Tukesin virkamiehen. Virkamiestä epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

– Pidän epäilyä erittäin vakavana. Tässä vaiheessa meillä ei ole tarkempaa tietoa epäilystä. Teemme poliisin kanssa yhteistyötä asian selvittämiseksi, sanoo Tukesin pääjohtaja Kimmo Peltonen.

Tukes vastaa tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuuden ja luotettavuuden valvonnasta ja edistämisestä. Tukesin toimialoja ovat mm. kemikaalit, tuotteet kuten lelut ja sähkölaitteet, teollinen turvallisuus, kaivosturvallisuus ja pätevyyksien arviointi.

Epäilty työskentelee Tukesin teollisuusyksikön kaivosryhmässä. Teollisuusvalvonnassa työskennellään isojen riskien ja suuronnettomuusvaarallisten kohteiden parissa.

– Teemme töitä turvallisuuden ja vastuullisuuden parissa. Toimintaperiaatteisiimme kuuluu, että toimimme hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti, vastuullisesti ja luotettavasti.

Käräjäoikeuden päätös on salassa pidettävä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi