Meripelastuskeskus Turku sai maanantaina aamupäivällä ilmoituksen Suomen kansalaiselta, että hän ei ollut saanut yhteyttä Espanjan vesillä purjehtivaan veljeensä perjantain jälkeen, jolloin tämä oli kertonut veneessä olevan teknisiä ongelmia moottorin kanssa, etupurje oli rikki ja ohjailu oli vaikeaa. Purjehtija oli tällöin sivuuttamassa Finisterraa ja matkalla kohti Baionaa.

Meripelastuskeskus Turku otti yhteyttä Espanjaan, paikallisiin meripelastuskeskuksiin MRCC Finisterreen  ja MRSC Vigoon sekä lähetti henkilön puhelimeen paikannuspyynnön. Viesti ei mennyt perille.

Espanjassa oli aloitettu tapahtuman vaatimat toimet. MRSC Vigo havaitsi AIS-maalin järjestelmässään ja lähettivät partion varmistamaan kohdetta. Lopulta MRCC Madrid ilmoitti Turkuun, että etsitty purjehtija on tavoitettu Baionasta ja on kunnossa. Tämä oli menettänyt sähköt veneestä, saanut koneongelmia ja puhelinkin oli päässyt kastumaan, eikä ollut pystynyt ottamaan yhteyttä läheisiinsä.

Purjehtija oli kuitenkin päässyt purjehtimaan myrskyä suojaan Baionan sataman aallonmurtajalle ja viettänyt muutaman vuorokauden ankkurissa ja saanut tänään hinauksen kalastusalukselta satamaan. Hän soitti vielä omaisilleen ja meripelastuskeskukseen Turkuun, että kaikki nyt hyvin.
Yhteistyö Suomen ja Espanjan meripelastuskeskusten välillä oli reaaliaikaista ja sujuvaa ja tapaukselle saatiin onnellinen loppu huolestuttavasta alkutilanteesta huolimatta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi