Tammerkosken kansallismaiseman valaistus on valittu 12.1. 2021 voittajaksi LIT Lighting Design Awards -kilpailun historiallisessa ympäristövalaistussarjassa. Kilpailussa oli yli 350 osallistujaa 43 maasta. Tammerkosken valaistus on ainut suomalainen kohde, joka palkittiin kilpailussa tänä vuonna.

LIT Awards on valaistussuunnittelun laajin kansainvälinen kilpailu, jossa moniammatillinen tuomaristo valitsee kategorioittain parhaat valaistusprojektit. Kilpailussa painotetaan alan designin ja trendien lisäksi visionääristä otetta, luovuutta ja innovaatioita. Kategorioita on kokonaisuudessaan 47. Tammerkosken valaistus kilpaili historiallisen ympäristövalaistuksen ja arkkitehtonisen ulkovalaistuksen sarjoissa. Voitto historiallisessa ympäristövalaistussarjassa tuo Tammerkosken valaistukselle ja Tampereelle näkyvyyttä maailmanlaajuisesti.

– Tammerkosken valaistus on ollut pitkä ja erittäin mielenkiintoinen projekti, jossa tavoitteet on asetettu korkealle. Nyt huolella tehty työ ja tamperelainen valaistusalan ammattitaito on huomioitu myös kansainvälisesti, sanoo projektipäällikkö Markus Joonas.

Tammerkosken valaistus valmistui kokonaisuudessaan lokakuussa 2020. Valaistusprojekti aloitettiin vuonna 2015, ja se kattaa yli kilometrin pituisen reitin aina Vuolteensillalta Neulapadolle saakka. Viimeisimpiä valmistuneita osuuksia olivat keskijuoksun voimalaitoksen pohjoinen puoli, Satakunnan silta, Vapriikin raitti, kosken rannan julkisivut, muurit ja uoma sekä yläjuoksun valaistus. Tammerkosken valot loistavat Tampereen keskustassa läpi pimeän ajan.

LIT Lighting Design Awards – Tammerkosken valaistuksen kilpailusivu

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi