Tulli on takavarikoinut suuren erän huumausaineita, tutkinnassa salakuljetusorganisaatio. Tulli on takavarikoinut organisaation hallusta maaliskuussa 2022 yhteensä yli 46 kilogrammaa amfetamiinia, amfetamiinin saostamiseen tarvittavaa välineistöä, yli 60 grammaa kokaiinia, 784 grammaa marihuanaa ja erilaisia luvattomia ampuma-aseita, kuten katkaistun haulikon.

Takavarikoituja huumausaineita Kuva: TULLI

Tulli on tutkinut amfetamiinin, ekstaasin ja kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota. Tutkinnassa on useista törkeistä huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksista muodostuva kokonaisuus. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä 1 634 000 euroa.

Tulli on takavarikoinut organisaation hallusta maaliskuussa 2022 yhteensä yli 46 kilogrammaa amfetamiinia, amfetamiinin saostamiseen tarvittavaa välineistöä, yli 60 grammaa kokaiinia, 784 grammaa marihuanaa ja erilaisia luvattomia ampuma-aseita, kuten katkaistun haulikon.

Kuva: TULLI

– Osa amfetamiinista on tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa ja siitä on saostettu amfetamiinia sitä varten vuokratussa loma-asunnossa Itä-Uudenmaan alueella. Esitutkintamme perusteella huumausaineet on tuotu Suomeen postiliikenteessä, kertoo tutkinnanjohtaja Tero Virtanen huumausaineiden maahantuonnista.

Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä 1 634 000 euroa. Yhteensä takavarikoiduista huumausaine-eristä olisi saatu yli 230 000 huumausaineen käyttöannosta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että levitykseen on päätynyt yhteensä yli 10 kilogrammaa amfetamiinia, 300 grammaa kokaiinia ja 18 000 ekstaasitablettia, 755 000 euron arvosta.

Kansainvälinen organisaatio

Organisaatiota on johdettu osittain ulkomaisten henkilöiden toimesta ja sen toimintaan epäillään osallistuneen yhteensä noin kymmenen henkilöä. Useita henkilöitä on edelleen vangittuna.

– Pääepäilty on Belgian kansalainen, joka on järjestänyt huumausaineiden maahantuonnin Suomeen. Suomessa huumausaineiden levityksestä on pääasiassa vastannut suomalainen mieshenkilö. Muut Suomessa ja ulkomailla toimineet henkilöt koostuvat sekä suomalaisista että muiden maiden kansalaisista. Osalla epäillyistä on rikostaustaa Suomessa, kertoo tutkinnanjohtaja Virtanen.

Esitutkinta valmistuu elokuun aikana ja asia siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi