Apulaispormestari Heikki Pälve

Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden apulaispormestariksi on valittu lääkintöneuvos Heikki Pälve (kok). Pälve valittiin tehtävään Turun kaupunginvaltuuston kokouksessa 16.5.2022.

Pälve seuraa tehtävässä Ville Valkosta, joka siirtyi kansanedustajaksi huhtikuussa kuolleen kaupunginvaltuutettu Ilkka Kanervan varasijalta.

Heikki Pälven mukaan kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on keskeinen Turun ja turkulaisten hyvinvoinnin rakentaja. Pälve sanoo aloittavansa työt tietäen, että siinä onnistuminen vaatii hyvää yhteistyötä poliittisen prosessin sisällä ja yhteistyössä virkahenkilöstön kanssa.

– Pidän tärkeänä, että kykenemme kaavoittamaan nopeudella ja monipuolisuudella, joka palvelee tarvitsijoita hyvin. Lisäksi meillä on syytä pohtia, miten huolehdimme rakennettavien asuntojen monipuolisuudesta niiden keskikoon oltua jo jonkin aikaa varsin pieniä. Pientalojen kaavoja tarvitsemme selkeästi lisää, jotta niiden tarvitsijoiden ei tarvitse hakeutua naapurikuntiin, Heikki Pälve sanoo.

Pälve korostaa myös kaupungin isojen investointien jaksottamista.
– Isot investoinnit ovat väistämättä edessämme, joten niiden jaksottaminen talouden kesto huomioiden on parasta kestävää kehitystä.

Apulaispormestarina Heikki Pälve toimii myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana.

Pälve on ollut Turun kaupunginvaltuutettu vuosina 2005–2012 sekä vuodesta 2021 alkaen. Tällä vaalikaudella hän on ollut Turun rakennus- ja lupalautakunnan varapuheenjohtaja.

Heikki Pälve on lääketieteen ja kirurgian tohtori. Hän on työskennellyt TYKSissä, Turun yliopistossa, Korva-Centerissä sekä Medi-Helin ensihoitolääkärinä. Hän on toiminut myös Lääkäriliiton puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana, mistä työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2017. Pälve on toiminut myös Akavan varapuheenjohtajana.

Apulaispormestarin työ on kokopäiväinen työ, josta maksetaan 6 500 euron kuukausipalkkaa.

Heikki Pälve hoitaa apulaispormestarin tehtävää tiistaista 17.5.2022 alkaen toistaiseksi. Poliittisen sopimuksen mukaan apulaispormestareiden työnjakoa tarkastellaan Turussa valtuustokauden puolivälissä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi