Tämän kuvan Pohjois-Savon pelastuslaitos julkaisi jo yöllä. [POHJOIS-SAVON PELASTUSLAITOS]

Poliisi, pelastus ja ensihoito saivat sunnuntaina klo 22.52 ilmoituksen rakennuspalosta Varkauden Kauppakadulla.

Paikalle menneiden viranomaisyksiköiden havaintojen mukaan yhdessä asuinhuoneistossa oli tapahtunut räjähdys ja räjähdystä seurannut tulipalo. Räjähdyksen voimasta kolmikerroksisesta kerrostalosta sortui parveke ja seinärakenteita.

Pelastuslaitos pelasti vaurioituneesta rakennuksesta neljä henkilöä, jotka kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi ja hoidettaviksi. Poliisin tietojen mukaan pelastetuilla ei ole vakavia tai pidempää sairaalahoitoa vaativia vammoja. Pelastettujen lisäksi rakennuksesta evakuoitiin kaikki tapahtumahetkellä paikalla olleet henkilöt.

Asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui, löytyi yksi menehtynyt henkilö. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Tämänhetkisten tietojen mukaan räjähdykseen ei liity muita epäiltyjä kuin asunnosta menehtyneenä löytynyt.

Poliisi jatkaa vainajan henkilöllisyyden varmistamista sekä tapahtumapaikkatutkintaa yhteistoiminnassa pelastuslaitoksen kanssa. Poliisin arvion mukaan rakennus on toistaiseksi asuinkelvoton ja Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi