VATT:n tutkimusprofessori Tuomas Pekkarinen menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen. Pekkarinen oli kuollessaan 50-vuotias.

Pekkarinen syntyi vuonna 1972 Espoossa. Hän täytti kesäkuussa 50 vuotta.

Tuomas Pekkarinen oli tutkimusprofessori ja tutkimusohjaaja työmarkkinoiden ja koulutuksen tutkimusalueella. Hänen viimeaikainen tutkimuksensa oli käsitellyt koulutuspoliittisten uudistusten vaikutuksia sosiaaliseen liikkuvuuteen sekä oppimistuloksiin. Tuomas oli VATT-työnsä ohella Aalto-yliopiston dosentti, Arbetsmarknadsekonomiska rådet’in jäsen Tukholmassa sekä IZA-tutkimusverkoston research fellow. Lisäksi Tuomas kuului Scandinavian Journal of Economics -aikakauskirjan toimituskuntaan.

Aikaisemmin hän työskenteli akatemiatutkijana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, tutkijana IFAU-tutkimuslaitoksessa Uppsalassa sekä post-doc -tutkijana Nuffield College’ssa, Oxfordissa. Tuomas toimi vierailevana tutkijana ja opettanut Bostonin yliopistossa.

Tuomas väitteli taloustieteestä European University Institute -yliopistossa Firenzessä, Italiassa vuonna 2003. Lukuvuoden 2016-2017 Tuomas oli tutkimusvierailulla London School of Economics’in Centre for Economic Performance -tutkimuslaitoksessa.

Helsingissä asunut Pekkarinen oli naimisissa ja hänellä oli kolme lasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi