Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 18.5.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 5.5.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 17: 0

Tartuntojen lukumäärä viikolla 18: 2 (lisäksi yksi tartunta, joka ei kirjaudu Sosterin alueelle)
Yhteensä: 2

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 5,1 (vkot 17 ja 18). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 17 Sosterissa otettiin yhteensä 419 testiä. Testeistä 0,0 % positiivisia.
Viikolla 18 Sosterissa otettiin yhteensä 433 testiä. Testeistä 0,5 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso. Perustasolle siirryttiin 10.5.2021.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 19 400 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 43 % prosenttia alueen väestöstä. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Uusista rokotettavista ikäryhmistä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset perustasolle siirtymisen myötä 10.5. alkaen:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

Korkeakoulut ovat palanneet lähiopetukseen.

Työpaja Telakan toiminta ja muu kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa suositellaan lähikontaktien välttämistä sisä- ja ulkotiloissa. Esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, sähly, salibandy, judo ja karate ovat lajeja, joissa lähikontakteja on vaikea välttää. Tämän tyyppisten lajien suositellaan olevan aikuisten osalta edelleen tauolla.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan vahvasti huomioimaan yli kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto päättää mahdollisista muutoksista yleisötilaisuuksien henkilömääriä koskeviin rajoituksiin viikolla 20. Siihen saakka Itä-Savon alueella on voimassa kuuden henkilön rajoitus.

Myös muista kevennyksistä nykyisiin rajoituksiin linjataan seuraavan kerran viikolla 20.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi