kotimaanbanneri

Leijona Catering Oy:n yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 17.4.2016. Neuvottelujen tuloksena sovittiin henkilöstön sopeuttamistoimenpiteistä, joissa tukitoiminnoista irtisanotaan 9 henkilöä sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloista irtisanotaan yhteensä 8 henkilöä ja osa-aikaistetaan 2 henkilöä. Henkilöstövähennykset toteutetaan pääosin syyskuun loppuun mennessä.

Yt-neuvottelut koskivat yrityksen tukitoimintoja sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloita. Neuvottelut eivät koskeneet muita varuskuntaravintoloita eivätkä yrityksen opiskelija- ja henkilöstöravintolaliiketoimintaa. Yt-neuvottelujen alkaessa henkilöstön mahdolliseksi irtisanomis-, lomauttamis- ja osa-aikaistamistarpeeksi arvioitiin yhteensä enintään 36 henkilöä. Yt-neuvottelujen tuloksena irtisanotaan yhteensä 17 henkilöä, mikä on selvästi ennakoitua vähemmän.

– Olemme erittäin pahoillamme siitä, että joudumme tekemään tässä yhteydessä henkilöstövähennyksiä. Tehdyt päätökset ovat kuitenkin elintärkeitä Leijonan toiminnan turvaamiseksi. Toteutettavien toimenpiteiden tavoitteena on varmistaa Leijonan kilpailukyky ja kustannustehokkuus erittäin kilpaillulla toimialalla. Kävimme rakentavassa hengessä edenneissä neuvotteluissa läpi monia eri vaihtoehtoja pitääksemme vaikutukset työntekijöihin mahdollisimman pieninä, Leijona Cateringin toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo sanoo. 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi