Käyrästunturin päivätupa ulkopuolelta: Kuva: Niko Sulin / Käyrästunturin päivätuvan hajotettu ikkuna. Kuva: Metsähallitus/Vesa-Matti Hillberg

Käyrästunturin päivätuvalla Rovaniemellä on tehty ilkivaltaa. Metsähallitus siivoaa parhaillaan jälkiä ja korjauttaa rikkoutuneet ikkunat. Retkeilijöitä kehotetaan välttämään tuvan ympärillä liikkumista.

Metsähallitus sai perjantaina 19.8. tiedon ilkivallasta Käyrästunturin päivätuvalla Rovaniemellä. Tuvasta oli hajotettu kaksi ikkunaa ja palohälytin. Lisäksi vaahtosammutin oli viety ja tuvassa oli runsaasti roskia ja ruuantähteitä. Tuvan ulkopuolta löytyi hylätty teltta, vaatteita, roskia ja useita rikottuja pulloja sekä kaljatölkkejä.

Metsähallitus on aloittanut siivoamaan tupaa ja sen ympäristöä, mutta työssä kestää useampi päivä. Ikkunoissa on väliaikaisesti muovit, kunnes uudet ikkunalasit saadaan asennettua. Retkeilijöiden toivotaan välttävän tuvan ympärillä liikkumista ja erityisesti koirien ja muiden lemmikkieläinten kanssa on syytä olla varovainen. Hajonneista ikkunoista syntyneitä lasinsiruja voi jäädä tuvan ulkopuolelle esimerkiksi kivien alle siivoustöistä huolimatta. Ilkivallan tekijästä ei ole tietoa ja Metsähallitus harkitsee rikosilmoituksen tekemistä.

Metsähallituksen ylläpitämiä päivätupia rakennetaan ja korjataan verovaroin. ”Ilkivalta päivätuvalla on todella ikävää, sillä jälkien korjaamiseen kuluu varoja, joilla olisi muuten voitu kehittää kohteita retkeilijöille”, sanoo puistonjohtaja Hely Juntunen.

Käyrästunturin päivätupa sijaitsee Rovaniemen pohjoisosassa Käyrästunturin laella. Rovaniemen ainoan tunturin päällä oleva tupa on tarkoitettu retkeilijöiden päiväkäyttöön ja siellä voi levätä, syödä eväitä, lämmitellä ja kuivatella vaatteita. Päivätuvalle ei mene varsinaista retkeilyreittiä, mutta sinne voi kävellä huoltotietä pitkin. Talvella päivätuvalle voi myös esimerkiksi lumikenkäillä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi