Kuvassa Air-Soft aseessa käytettäviä kuulia

Tänään maanantaina 12. tammikuuta Strömborgska skolanissa tapahtui tilanne harrasteaseen kanssa. Yläkoululaisten välitunnilla käytettiin yhtä harrasteasetta, niin kutsuttua air soft -asetta. Muutama oppilas sai osumia muovikuulista, kaksi kasvoihin.

Koulu kutsui poliisin paikalle ja poliisi jatkaa tutkintaa. Poliisi on julkaissut asiasta lehdistötiedotteen:

“Porvoossa Peippolantiellä sijaitsevalla Strömborgska skolanilla tapahtui tänään puoliltapäivin välikohtaus, jossa kahta oppilasta ammuttiin välitunnilla kuula-aseella kasvoihin. Alustavan tiedon mukaan kumpikaan oppilaista ei saanut sairaanhoitoa vaativia vammoja.

Tekoon käytetty kuula-ase kuuluu koulun oppilaalle ja se on nyt otettu poliisin haltuun.

Epäilty tekijä on poliisin tiedossa ja asiasta kirjataan poliisille rikosilmoitus. Tapauksen selvittely siirtyy poliisin tutkintaan.

– Poliisi ottaa tehtävät, joissa mainitaan ampuma-ase aina vakavasti. Nyt kyseessä oli onneksi kuula-ase, mutta silläkin voi saada aikaiseksi vakavaa vahinkoa esimerkiksi silmien alueelle, muistuttaa Itä-Uudenmaan poliisin päivän yleisjohtaja komisario Kimmo Klemetti.”

https://poliisi.fi/-/valikohtaus-koulu-valitunnilla

– Tilanteessa mukana olleiden oppilaiden vanhemmat on kontaktoitu ja heitä on tiedotettu. Tapahtunutta selvitettiin koulupäivän viimeisen tunnin aikana, ja keskustelemme asiasta huomenna koulun oppilaiden kanssa, sanoo rehtori Carola Wiksten.

Koulun oppilashuolto ja nuorisopalveluiden henkilökuntaa on paikalla huomenna niitä varten, jotka tarvitsevat tukea. Myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden numerossa 019 5600 150.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi