”Olemme valtavan iloisia Evan puheenjohtajuudesta ja odotamme innolla yhteistyötä kestävämmän maailman rakentamiseksi”, sanoo Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

Kansanedustaja Eva Biaudet (r.) on valittu Fingon hallituksen puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin Fingon syyskokouksessa 28. marraskuuta.

Fingo on noin 270 suomalaisen kehitysjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija.

”Kehitysyhteistyön kautta voimme käytännössä vahvistaa ihmisarvoa ja inhimillisyyttä. Minulle on suomalaisena tärkeää tuntea olevani osa maailmaa ja haluan jollain tavoin tuntea olevani myös maailmankansalainen. Nyt on tärkeää nostaa esiin kehityspolitiikan vaikuttavuus ihmisten hyvinvointiin, lasten ja naisten arkeen, sekä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Olen siinä mielessä Hans Roslingin hengenheimolainen. Voimme rakentaa parempaa tulevaisuutta, jos vain haluamme”, Biaudet kuvailee.

”Olen iloinen, että saan nyt tilaisuuden toimia Fingon puheenjohtajana. Fingon asiantuntevan väen ja laajan järjestökentän kokemus ja osaaminen on korvaamaton osa Suomen kansainvälisiä suhteita”, hän jatkaa.

”Eva on niin kotimaassa kuin kansainvälisesti arvostettu ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolestapuhuja ja edistäjä. Olemme valtavan iloisia Evan puheenjohtajuudesta ja odotamme yhteistyötä kestävämmän maailman rakentamiseksi. Kansalaisyhteiskunnalla on globaalien ongelmien ratkaisemisessa erittäin tärkeä rooli”, sanoo Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

Biaudet on RKP:n seitsemännen kauden kansanedustaja, entinen peruspalveluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Eduskunnassa Biaudet toimii tällä hetkellä suuren valiokunnan, ulkoasiainvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäseninä.

Fingo on noin 270 suomalaisen kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen ja globaalin kansalaiskasvatuksen parissa toimivan kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi