Vaara-alue: Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa ja Kymenlaakso

Keskiviikkoiltaan ja alkavaan yöhön on luvassa Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan voimistuvaa lumipyryä ja voimakasta puuskittaista tuulta. Ajokeli muuttuu monin paikoin erittäin huonoksi illan ja yön aikana. Lumipyry saapuu Suomen länsirannikolle tänään iltapäivän aikana ja leviää illan ja yön kuluessa koko maahan. Varsinais-Suomen ja Uudenmaan rannikkoalueella sade tulee pääosin lumena ja räntänä, muualla lumena. Lumisade on voimakkainta yöaikaan.

Ennakoiva kuljettaja pitää kelivaraa

Tiellä liikkujia muistutetaan nyt runsaan lumisateen aiheuttamista vaaratilanteista, jossa pyryttävä lumi heikentää näkyvyyttä. Voimistuva puuskittainen tuuli saattaa aiheuttaa myös lumen ajoittaista kasautumista tielle, joten lumi- tai sohjoliirron vaara on hyvä ottaa huomioon.

”Sakean lumisateen ja puuskittaisen tuulen alueilla kannattaa tänään varautua erittäin huonoon ajokeliin. Taka-ajovalojen käyttö, turvaväli ja tilanteeseen sopiva nopeus ovat nyt valttia, jotta turhilta onnettomuuksilta ja peräänajoilta vältytään”, summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta päivystävä päällikkö Tuuli Salonen.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Katso ajokeli ja liikennetiedotteet Suomen pääteiltä osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi. Voit myös ladata Fintraffic Mobiili -sovelluksen itsellesi ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan kätevästi mukana taskussasi.

Lisätiedot:

Palvelemme mediaa kaikissa liikenteen sujuvuuteen (esim. liikennemäärät, ajokelit ja häiriötiedotteet) liittyvissä kysymyksissä Fintrafficin tieliikennekeskuksen medianumeroista 24/7, vuoden jokaisena päivänä.

  • Valtakunnallinen: 020 022 100
  • Helsinki: 020?637 3350
  • Turku: 020?637 3351
  • Tampere: 020 637 3352

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi