Alppipuisto on kuvan keskellä sijaitseva viheralue. Kuva: Google Earth

Helsingin poliisi jatkaa Alppipuistossa 10. lokakuuta 2020 tapahtuneen epäillyn törkeän ryöstön yrityksen tutkintaa. Alaikäistä poikaa puukotettiin tapauksen aikana.

Esitutkinnassa on lisätty rikosnimikkeeksi tapon yritys. Poliisi on saanut lisätietoja puukolla lyömisestä, ja pojan vammat ovat olleet hengenvaaralliset.

Poliisi pyysi jo aikaisemmin vihjeitä tapauksesta, mutta sellaisia ei saatu yhdeltäkään henkilöltä, joka olisi ollut puistossa epäiltyjen tekojen aikaan.

– Puistossa oli tapahtumahetkellä poliisin arvion mukaan useita kymmeniä nuoria. On erittäin huolestuttavaa, että emme ole saaneet yhtäkään yhteydenottoa tästä vakavasta rikosepäilystä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan epäillyt ovat nuoria miehiä, jotka olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin. Silminnäkijöiden kuvausten perusteella epäiltyjen porukka koostui noin kymmenestä henkilöstä, jotka olivat maahanmuuttajataustaisia.

Poliisi pyytää kaikkia sellaisia nuoria ilmoittautumaan, jotka olivat Alppipuistossa lauantaina 10.10.2020 kello 20–22 välisenä aikana. Lisäksi poliisi toivoo, että huoltajat, nuorisotyöntekijät ja sijoituspaikkojen työntekijät tiedustelevat tapahtumista nuorilta.

Vähäisetkin tiedot pyydetään ilmoittamaan poliisille nuorisoryhmän sähköpostiin nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse 029 547 1200.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi