Varusmies sai ampumaharjoituksessa osuman päähänsä. Hänet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän menehtyi vammoihinsa.

Kainuun prikaatin ampumaharjoituksessa Hoikanportin ampumaradalla tapahtui eilen 3. marraskuuta aamukymmeneltä vahingonlaukaus, jonka johdosta varusmies sai vakavia vammoja päähänsä. Hän menehtyi myöhemmin iltapäivällä vammoihinsa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Ampumaradalla oli harjoittelemassa 27 varusmiestä rynnäkkökivääriammuntaa henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla. Ennen vahingonlaukausta oli ammuttu kohdistuslaukaukset. Varsinainen ampumaharjoitus oli alkamassa ja aseet oli ladattu patruunoilla, kun tuntemattomasta syystä varusmiehen oma rynnäkkökivääri laukesi seurauksella, että luoti osui hänen päähänsä. Varusmies sai välittömästi ensiapua palveluskavereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä.

Hänet kuljetettiin hoitoon Kainuun keskussairaalaan, josta edelleen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Tämän hetkisen tiedon mukaan ammunta oli järjestetty ohjeiden ja määräysten mukaisesti eikä ennen vahinkoa tapahtunut mitään poikkeavaa. Muut radalla olijat, vieruskaverit mukaan lukien, keskittyivät omaan suoritukseensa ja havahtuivat tilanteeseen vasta, kun rynnäkkökivääri laukesi. Kouluttaja oli ampujien takana eikä hänkään huomannut tavallisuudesta poikkeavaa.

Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkintaa sekä puhuttanut paikalla olleita henkilöitä. Asiassa ei epäillä ketään rikoksesta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä, mm. rynnäkkökivääri lähetetään aseteknisiin tutkimuksiin aseen teknisen kunnon selvittämiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi