Kuva: Puolustusvoimat

Puolustusministeri Antti Häkkänen esitti kenraaliluutnantti Janne Jaakkolaa Puolustusvoimain komentajan virkaan ajalle 1.4.2024 – 31.3.2029. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Jaakkolan komentajaksi tasavallan presidentin esittelyssä 31.1.2024. Nykyinen komentaja, kenraali Timo Kivinen siirtyy reserviin 31.3.2024.

Kenraaliluutnantti Janne Alpertti Jaakkola on uransa aikana ansioitunut monipuolisissa tehtävissä sekä Suomessa, että ulkomailla. Hän on toiminut useissa tehtävissä Pääesikunnassa vuodesta 2015 lähtien, muun muassa Puolustusvoimien logistiikkapäällikkönä ja suunnittelupäällikkönä. Nykyisessä tehtävässään Puolustusvoimien strategiapäällikkönä hän aloitti 1.1.2023.

Aikaisemmin Jaakkola on palvellut muun muassa Porin prikaatin esikuntapäällikkönä, Utin jääkärirykmentin pataljoonan komentajana ja vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä, missä hän johti ja kehitti ministeriön strategiatyötä. Jaakkola on myös toiminut suomalaisten kriisinhallintajoukkojen johtotehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa.
Janne Jaakkola on valmistunut yleisesikuntaupseeriksi Maanpuolustuskorkeakoulusta vuonna 2001 ja suorittanut yleisesikuntaupseerikurssin myös Norjan maanpuolustuskorkeakoulussa. Hänet ylennettiin kenraaliluutnantiksi 4.6.2023.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi