Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan epäillystä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joka tapahtui Pohjoisesplanadilla vappuaattona 30. huhtikuuta 2022.

Tapaus sattui kello 19 aikaan alkuillasta, kun Havis Amanda -patsaan lakitustilaisuus oli päättynyt. Poliisi epäilee, että nykyään 34-vuotias mies ajoi Pohjoisesplanadilla huomattavaa ylinopeutta ja vaaransi lukuisten paikallaolijoiden turvallisuuden.

Kokonaisuuden rikosnimikkeiksi ovat esitutkinnan aikana tarkentuneet tapon yritys, törkeän pahoinpitelyn yritys, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu poliisia vastaan.

Tapaus lähtee loppulausuntokierrokselle rikoksesta epäillylle ja asianomistajille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa loppulausunnon antamiseen.

Epäilty törmäsi pysäköityyn autoon

Vappuaaton tapahtumat alkoivat, kun epäilty ei noudattanut poliisipartion pysähtymismerkkiä Pohjoisesplanadilla Presidentinlinnan kohdalla. Hän suuntasi autolla kohti Pohjoisesplanadin ja Katariinankadun risteystä sekä siitä edelleen Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta takaisin Pohjoisesplanadille.

Erityisesti Senaatintorin ympäristössä ja Pohjoisesplanadilla liikkui runsaasti ihmisiä vappuaaton juhlinnan vuoksi.

Epäillyn ajo katkesi, kun hän törmäsi autollaan tien sivuun pysäköityyn henkilöautoon ja muutamaan muuhun ajokaistoilla olleeseen ajoneuvoon. Useat henkilöt saivat lieviä fyysisiä vammoja.

– Emme ole missään vaiheessa esitutkintaa epäilleet, että kuljettajan tarkoituksena olisi ollut osua ihmisiin tai ajoneuvoihin tahallaan. Kuitenkin vilkkaana aikana huomattavaa ylinopeutta keskustassa ajavan on miellettävä ja ymmärrettävä tekonsa vaarallisuus, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi