Puutteellinen betonielementtikuorman varmistus mahdollisti kuorman liikkumisen ajon aikana ja aiheutti perävaunulle vaaran kaatua vastaantulevan liikenteen ajokaistalle. Kuva: Poliisi

Virheellinen kuorman varmistus mahdollisti kuorman liikkumisen vaarallisesti.

Poliisipartio tavoitti iltapäivällä betonielementtikuormassa olevan raskaan ajoneuvoyhdistelmän, joka oli huomattavan kallellaan vasemmalle. Partion pysäytettyä selvisi, että kuormana oli betonielementtejä n. 16000 kg, jotka olivat päässeet liikkumaan kuormatilassa vasempaan reunaan. Kuormalla oli korkea painopiste ja kuorma vaarassa kaatua ajotilanteessa vastaantulevan liikenteen ajokaistalle.

Kuljetus keskeytettiin P-paikalle asian käsittelyä ja uudelleen kuormaamista varten. Uudelleen kuormaamista varten paikalle jouduttiin tilaamaan kaksi nosturia sekä toinen yhdistelmä, johon betonielementit lastattiin.

Kuljetukseen käytetyssä perävaunussa oli lisäksi paljon rakenteellisia vikoja. Ratkeamia oli niin akselin kiinnityksessä kuin rungossa useissa paikoissa. Lisäksi perävaunun runko oli vääntynyt. Siitä poistettiin rekisterikilpi.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden vuoksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi