Palkinto luovutettiin valtioneuvoston kanslian edustajille Viittomakielen päivän webinaarissa 12.2. Palkinnon luovutti johtaja Kaisa Alanne Kuurojen Liitosta ja valtioneuvoston puolesta sen otti vastaan viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä ( kuvassa)

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen omaa päivää, Viittomakielen päivää, on juhlittu 12.2. mm. webinaarin muodossa. Juhlapäivänä myönnettiin myös tunnustuspalkinto vuoden viittomakieliteosta.

Kuurojen Liitto ry myöntää Vuoden viittomakieliteko 2020 -tunnustuspalkinnon valtioneuvoston kanslialle ansioistaan viittomakielisten tiedonsaannin turvaamisessa kriisitilanteessa.

Tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia Suomessa, edistänyt Suomen viittomakielten asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville. Viittomakielitekopalkinnon ehdokasesityksiä saatiin yhteensä 22 määräaikaan mennessä. Ehdokkaita oli yhteensä 10 eri aloilta ml. kulttuuri, urheilu ja palvelu.

Kuurojen Liiton hallitus äänesti vuoden 2020 palkinnon saajaksi valtioneuvoston kanslian. Hallitus katsoi päätöksessään, että valtionneuvoston kanslia on koronakriisin myötä ollut tiennäyttäjä viittomakielen tulkkauksen järjestämisessä tiedotustilaisuuksiin. Tämä on merkittävällä tavalla parantanut viittomakielisten tiedonsaantia ja näyttänyt esimerkkiä myös muille toimijoille, jolloin vaikutus on ulottunut paljon valtioneuvoston kanslian omien tiedotustilaisuuksien ulkopuolelle mm. muihin viranomaisiin.

Kuntatasolla viittomakielinen kriisitiedotus tai tiedotustilaisuuksien tulkkaus ei valitettavasti vielä kuitenkaan ole todellisuutta kaikkialla Suomessa. Viestintätavat vaihtelevat eri kunnissa, ja viittomakieliset asukkaat kokevat tilanteen epätasa-arvoisena.

Palkinto luovutettiin valtioneuvoston kanslian edustajille Viittomakielen päivän webinaarissa 12.2. Palkinnon luovutti johtaja Kaisa Alanne Kuurojen Liitosta ja valtioneuvoston puolesta sen otti vastaan viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä.

  Tämä palkinto lämmittää sydäntä. Kriisitiedotus kaikilla kielillä on erittäin tärkeää, kertoi huomionosoituksesta liikuttunut viestintäpäällikkö Sierilä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi