SUOMEN islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar on kuollut. Yhdyskunnasta vahvistetaan, että tieto kuolemasta on saatu aamulla 7. joulukuuta. Hän oli syntynyt 1969 Syyrian Damaskoksessa

Anas Hajjar oli Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami. Hänet valittiin tehtävään 9. marraskuuta 2010 edellisen imaamin Khodr Chehabin kuoltua. Anas Hajjar toimii Muslimiveljeskunnan johtajana Suomessa. Hajjar toimi Suomen Islamilainen Neuvosto (SINE) yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2012–2015.

Hajjar muutti Suomeen 1988, ja alkoi kaksi vuotta myöhemmin opiskella lääketiedettä. Ennen opintojen vanhentumista hän toimi lääkäriharjoittelijana sekä lääkärinsijaisena ja sen jälkeen hän on toiminut muun muassa Katriinan sairaalassa Vantaalla ATK-asiantuntijana.

Anas Hajjar kertoi edustavansa maltillista islamilaista linjaa. Hän esiintyi vuonna 2010 Yleisradion tv-ohjelmassa Muslimielämää. Hajjar halusi vahvistaa islamilaisen lain asemaa.

Hajjar kuului Helsingin suurmoskeija -hankkeen taustasäätiön hallitukseen. Hajjarin mukaan moskeijahanke on myöhässä ja hänen mielestään pääkaupunkiseudulle tarvitaan jopa viisi suurta moskeijaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi