Itella Posti aloittaa Lounais-Suomen saaristossa sähköisen postinjakelun kokeilun. Lokakuun 22. päivänä käynnistyvässä jakelumallissa uutuuksina ovat sanoma- ja aikakauslehtien sekä osoitteellisten suoramarkkinointikirjeiden sähköinen jakelu sähköisen postilaatikon kautta. Näin myös saaristossa merimatkan takana asuvat lehdentilaajat pääsevät lukemaan sanomalehden samaan aikaan kun painettu lehti on varhaisjakelussa mantereen puolella ja aikakauslehden ilmestymispäivänä.

– Lehdistä on ollut toki jo pitkään saatavilla sähköisiä versioita, mutta niiden jakelu on kirjavaa. Itella Postin tarjoamalla lukusovelluksella voi lukea kaikki lehdet ja kirjeet, eikä postinsaajan tarvitse opetella erilaisia tapoja tai kirjautua useaan eri paikkaan lukemaan sisältöjä. Postit tulevat tilaajille automaattisesti sähköiseen postilaatikkoon Netpostiin, kuten painetut versiot postilaatikkoon, selventää kehitysjohtaja Tommi Tikka Itellasta.

Lehden julkaisijalle sähköinen jakelu mahdollistaa erilaisten julkaisuversioiden tuottamisen myös painetun lehden rinnalla. Kustantajan ei itse tarvitse investoida sähköisen jakelun teknologioihin. Lehdet ovat luettavissa Netpostin kautta tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jakelukokeilu on jatkoa Itella Postin ensimmäiselle, vuonna 2010 Porvoon Anttilassa tehdylle kokeilulle. Myös nyt alkavan kokeilun avulla saadaan tutkimustietoa postinsaajien tarpeista ja toiveista postipalveluiden kehittämistä varten.

– Anttilan jakelukokeilussa mukana olleilta saatu palaute ja kehitysehdotukset ovat kannustaneet meidät jatkamaan kehitystyötä uudella kokeilulla ja olemaan yhdessä asiakkaidemme kanssa edelläkävijöitä. On ensiarvoisen tärkeää, että myös postinsaajat ovat mukana kehittämässä heille sopivia palveluja, sanoo kehitysjohtaja Tommi Tikka Itellasta.

Nyt alkava jakelukokeilu tehdään yhteistyössä lehtitalojen kanssa. Kokeilussa mukana olevat saavat Postin jakamia kirjeitä, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä osoitteellisia suoramarkkinointikirjeitä sähköisinä. Kirjeitä osallistujat voivat vastaanottaa suoraan sähköisessä muodossa yli 8000:lta yritykseltä ja yhteisöltä. Myös kirjeiden digitoinnille on varattu toteutusmahdollisuus. Kokeiluun osallistuvat kotitaloudet saavat käyttöönsä sähköisen lukulaitteen ja tarvittavat tietoliikenneyhteydet.

Kokeiluun osallistuminen on asukkaille vapaaehtoista. Tähän mennessä kokeiluun on ilmoittautunut mukaan noin sata kotitaloutta Turusta, Paraisilta ja Kemiön saarelta.

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, NetPostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2011 oli 1 152 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 900. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi