Suomen Partiolaiset Toiminnanjohtaja Kaisa Leikola Kuvaoikeudet: Suomen Partiolaiset

Julkisuudessa on uutisoitu helsinkiläisen partiolippukunnan toimintaan liittyvästä seksuaalirikosepäilystä. Olemme tietoisia, että tällaista asiaa tutkitaan. Asiaa tutkii ja siitä tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Partiossa ei hyväksytä minkäänlaista seksuaalista häirintää ja jos sellaista havaitaan, siihen puututaan välittömästi. Partion keskeisimpiä arvoja on toisten ihmisten kunnioittaminen. Meille on ensisijaisen tärkeää, että partio on turvallinen harrastus kaikille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Mikäli meillä on syitä epäillä jonkun jäsenen kohdalla, ettei hänen toimintansa ole arvojemme ja linjaustamme mukaista, selvitämme asian ja puutumme siihen tarvittaessa viranomaisten avulla.

– Olemme todella järkyttyneitä partiolippukunnassa esiin tulleesta tapauksesta. Koska epäily on herännyt, on erittäin tärkeää, että asia tutkitaan tarkkaan ja tuemme poliisia tutkinnassa. Partiossa on nollatoleranssi kaikkeen häirintään ja turvallisen harrastusympäristön varmistaminen on meille ehdottoman tärkeää, toiminnanjohtaja Kaisa Leikola Suomen Partiolaisista toteaa.

Partiossa tehdään työtä turvallisen toimintaympäristön eteen

Partiossa on käytössä monia keinoja, joilla pyrimme varmistamaan toiminnan turvallisuuden. Pyrimme aina siihen, että kaikilla ryhmillä on kaksi johtajaa, eikä kukaan aikuinen ole ryhmän kanssa yksin. Meillä on myös mahdollisuus tarkistaa rikosrekisteriote uusilta toimintaan mukaan tulevilta aikuisilta. Lisäksi jokaisessa lippukunnassa on oltava nimetty turva-aikuinen, joka vastaa turvallisuusasioita. Tapahtumissa on häirintäyhdyshenkilöitä, jotka osaavat auttaa nimenomaan erilaisissa häirintätilanteissa.

Partiotoimintaa ohjaa Turvallisesti yhdessä -ohjeistus ja kaikkien ryhmänjohtajien ja täysi-ikäisten johtajien täytyy suorittaa ohjeistuksesta verkkokoulutus. Sen avulla levitämme tietoa ja keinoja, joiden avulla lippukunnissa osataan tarvittaessa tarttua ongelmatilanteisiin.

Ennaltaehkäisy on häirintään puuttumiseen kannalta olennaisinta. Teemme jäsenille selväksi, että minkäänlaista häirintää tai kiusaamista ei partiossa hyväksytä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi