Itä-Savossa alkavat väestön joukkorokotukset koronavirusta vastaan helmikuussa viikolla 7. Ensimmäisenä rokotetaan 85-vuotiaat ja tätä vanhemmat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet. Ajanvaraus 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille avautuu maanantaina 8.2. kello 8.00. Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan rokotuksista.

Rokotukset alkavat Sosterissa viikolla 7 ja ne etenevät THL:n rokotusohjeistuksen mukaisesti.

-Rokotteiden saatavuus on edelleen hyvin niukkaa. Jotta rokotteet eivät loppuisi kesken, päädyimme aloittamaan rokotukset hyvin tiukalla ikärajauksella. Saatavuuden parantuessa meillä on valmius siirtyä isompiin väestöryhmiin hyvin nopeasti, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Rantasalmi ja Sulkava aloittavat rokotukset myös viikolla 7 ja rokotuksista niissä vastaa Terveystalo, joka tiedottaa käytännön järjestelyistä alueensa väestölle. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Käytettävät rokotteet antavat hyvän suojan

Rokotteena on ensisijaisesti käytössä BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokote. Mahdollisesti saadaan pieni erä myös Modernan koronarokotetta.

-Rokotteet suojaavat tutkitusti hyvin koronaviruksen vakavia tautimuotoja vastaan ja niiden teho on hyvä myös ikääntyneillä, Luukkonen sanoo.

Rokotteen ottaminen on tärkeää

Koronapandemia ei tällä hetkellä näytä rauhoittuvan. Tänään 1.2.2021 Itä-Savokin siirtyi kiihtymisvaiheeseen pandemiassa. Luukkosen mukaan on todella tärkeää, että rokote otetaan, kun oma vuoro tulee.

-Sosterissa tavoitteena on saada vähintään 80 prosenttia yli 16-vuotiaasta väestöstä rokotettua koronarokotteella. Tällä saataisiin hyvä rokotekattavuus ja väylä ulos koronapandemiasta sekä rajoitteista.

Sosterin ajanvaraus Savonlinnassa ja Enonkoskella

Tässä vaiheessa ajanvaraus on auki 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Ajan voi varata maanantaista 8.2. klo 8.00 alkaen seuraavasti:

Sähköinen ajanvaraus netissä: www.sosteri.fi/asioi-sahkoisesti

Puhelimitse044 417 3698. Avoinna ma-to 8.00–15.30, pe 8.00–14.00.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi