Karhu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi.­
Kuhmon poliisipartio sai ilmoituksen hieman erikoisemmasta vieraasta pohjois-Kuhmossa.
Yksinäinen, tämänvuotinen karhunpentu oli tullut talon pihaan, eikä pennun emoa näkynyt missään. Pentu pysytteli lähemmäs vuorokauden ajan pihassa tai sen läheisyydessä, mutta emo ei edelleenkään saapunut sitä etsimään – eivätkä suurriistavirka-avun miehetkään löytäneet etsinnöistä huolimatta äitikarhua. Alkoi näyttää varsin todennäköiseltä, että pentu on jäänyt orvoksi, eikä se olisi selvinnyt kovinkaan pitkään ilman ihmisen apua. Poliisi sai selvitettyä, että Kuusamon suurpetokeskus toimii ”karhujen orpokotina” ja pentu olisi sinne kovinkin tervetullut!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Oulun poliisilaitos (@oulunpoliisi) jakama julkaisu

Näiden tietojen valossa alkoi hieman merkillinen karhujahti, ja SRVA:n miehen saivatkin pyydystettyä pennun häkkiin. Pikkuiselle oli tarjottu myös hieman ruokaa, pieni karhunpentu kun ei kauaa selviä ilman evästä. Kooltaan karhu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi, ja epäilevin katsein se seurasi tapahtumia kun häkki nostettiin poliisiauton kyytiin kuljetusta varten.

Pentu matkasi poliisiauton kyydillä Suomussalmelle, jossa kyyti vaihtui, ja pentu jatkoi matkaansa kohti Kuusamoa. Määränpäässä se saa tarvitsemaansa osaavaa hoitoa, ja mahdollisuuden täysipainoiseen elämään. Yksin, orvoksi jätettynä se olisi menehtynyt piakkoin.
Suuri kiitos kaikille operaatioon osallistuneille.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi