Kotkan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina 24.9. pitämässään kokouksessa, että kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvointineuvoloiden tulevaisuuden rakenne kehitetään pääosin keskitetyn rakennevaihtoehdon (V2) mukaiseksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa lähes kaikkien Kotkan sosiaali- ja terveystoimen toimintojen keskittämistä yhteen paikkaan keskussairaalan yhteyteen.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 34-13, kun sosiaalidemokraattien ja kokoomuksen edustajat sekä suurin osa keskustan edustajista asettui keskittämisen kannalle. Vihreiden edustajat äänestivät tyhjää. Vihreiden valtuustoryhmä olisi halunnut jättää Karhulan ja Länsi-Kotkan terveysasemat keskittämisen ulkopuolelle, mutta ryhmän esitys hävisi ensimmäisessä äänestyksessä vasemmistoliiton ja perussuomalaisten esitykselle äänin 13-4 kaikkien muiden (34) edustajien äänestettyä tyhjää.
Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat olisivat olleet osittain keskitetyn mallin (V1) kannalla, mikä käytännössä merkitsisi joidenkin toimintojen keskittämistä. Merkittävimpiä näistä ovat päivystystoiminta, ajanvaraus ja hallinnolliset toiminnot. Nyt valitussa mallissa kyseessä on pitkän aikavälin suunnitelma, joka toteutuu kokonaisuudessaan 5-10 vuoden kuluessa. Nykyrakenteesta siirrytään pääosin keskitettyyn toimintamalliin vaiheittain.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi