Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö epäilee Venäjän kansalaista väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.

Rikosepäily paljastui Vaalimaan rajanylityspaikalla sunnuntaina 28.8.2022, kun venäläinen mies oli poistumassa Suomesta Venäjälle. Mies esitti maastalähtötarkastuksessa Venäjän passin, jossa oli Ranskan myöntämä Schengen-monikertaviisumi.

Maastalähtötarkastuksen yhteydessä rajatarkastajat selvittivät venäläismiehen Schengen-alueella oleskelemaa aikaa, jolloin heräsi epäilys, että osa passissa olevista leimoista on vääriä.

Asiakirjatutkinnan perusteella 12 leimaa voitiin pitää väärinä, ja niiden avulla miehen Schengen-alueella oleskelema aika oli saatu näyttämään lailliselta. Todellisuudessa mies oli oleskellut Schengen-alueella viimeisen kuuden kuukauden aikana 159 vuorokautta ja ylittänyt sallitun oleskeluajan 69 vuorokaudella. Viisumi sallisi 90 vuorokauden oleskelun kuuden kuukauden aikana. Mies myönsi rikosepäilyt kuulustelussa.

Mies haastettiin väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta Kymenlaakson käräjäoikeuteen. Lisäksi Maahanmuuttovirasto käännytti miehen Venäjälle ja määräsi neljän vuoden maahantulokieltoon Schengen-alueelle.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi