Poliisin alustavassa selvityksessä on käynyt ilmi, että uhkausviestin takana on mahdollisesti neljä yläkoulun oppilasta.

Oulun poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Oulun Normaalikoululle puolenpäivän aikaan. Ilmoituksen mukaan koululta oli löytynyt lappu, johon kirjoitetussa viestissä uhataan ampua koulun tiloissa tänään.

Poliisin alustavassa selvityksessä on käynyt ilmi, että viestin takana on mahdollisesti neljä yläkoulun oppilasta. Puhutuksissa saatiin lisäselvitystä henkilöiden osuudesta tekoon. Poliisi on ollut turvaamassa koulupäivää ja jatkaa asian selvittelyä esitutkinnassa.

Korostamme, että poliisi ottaa jokaisen koulu-uhkauksen tosissaan ja tutkii asiaa. Niin sanotut läpällä tehdyt uhkauksetkin voivat johtaa esitutkinnan jälkeen käräjäsaliin ja tuomioon. Aina ja nyt erityisesti Vantaan tapahtumien jälkeen kaikenlainen koulu-uhkauksilla pilailu on syytä jättää tekemättä.

– Porvoon Pääskytien kouluun kohdistunut sosiaalisessa mediassa tehty uhkaus

Pääskytien kouluun on illalla tiistaina 2. huhtikuuta kohdistunut sosiaalisessa mediassa tehty uhkaus. Poliisi selvittää tilannetta, ja poliisin arvion mukaan koulu voi jatkua normaalisti tänään keskiviikkona.

Uhkaus tehtiin ja huomattiin tiistai-iltana. Poliisi on paikan päällä koululla.

Rakennuksessa toimii myös kolme esiopetusryhmää. Varotoimenpiteenä esiopetusryhmät on tänään siirretty varsinaisen päiväkodin tiloihin.

Koulun ja päiväkodin huoltajia tiedotettiin aamulla, ja lisäksi esiopetusryhmien huoltajille soitettiin asiasta.

– Tilanteesta tiedotetaan oppilaita ja asiasta keskustellaan koulupäivän aikana. Tilanne voi herättää monenlaisia tunteita, ja myös opiskeluhuolto on tukena tarvittaessa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa tukea ympäri vuorokauden numerossa 019 5600 150.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi