Porvoossa sijaitsevan Linnajoen koulun Instagram – tilille tuli eilen keskiviikkona noin kello 12.30 uhkaava viesti. Koululta ilmoitettiin asiasta välittömästi hätäkeskukseen.

– Poliisi sai tehtävän kohteeseen ja koulun tilat tarkistettiin. Ennen tarkastusta oppilaat ohjattiin välitunnille ja sitä kautta kokoontumispaikalle.

– Siirtyminen tapahtui rauhallisesti. Koulussa toimittiin tällaisia tilanteita varten annettujen ohjeiden mukaisesti. Oppilaiden ja henkilöstön osalta tilanne on ohi, perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen toteaa.

Linnajoen koululla on yhteensä reilu 600 oppilasta ja noin 70 henkilökunnan edustajaa.

Poliisin omien tutkintamenetelmien ansiosta myös uhkauksen esittäneen oppilaan henkilöllisyys saatiin selville. Partio kävi puhuttamassa epäillyn tämän kotonaan, kertoo rikoskomisario Maarit Kaskinen.

– Asiasta on kirjattu poliisille rikosilmoitus nimikkeellä perätön vaarailmoitus. Epäilty tullaan vielä tarkemmin kuulustelemaan asian johdosta, Kaskinen jatkaa.

Porvoon kaupunki tiedotti tapahtumasta eilen omilla nettisivuillaan. Myös Linnajoen koulun sekä viereisen Keskuskoulun oppilaiden huoltajia tiedotettiin asiasta.

Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti

Poliisi ottaa kaikki uhkaukset aina vakavasti ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Kouluihin kohdistuneiden uhkauksien selvittämisessä poliisi tekee yhteistyötä myös muiden viranomaisten sekä sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa. Uhkauksen tekijät saadaan pääsääntöisesti selville.

– Kehotamme huoltajia keskustelemaan asiasta lasten ja nuorten kanssa. Kysymys on vakavasta asiasta ja sosiaalisessa mediassa tehtyjä julkaisuja kannattaa aina harkita huolellisesti. Perättömät ilmoitukset työllistävät viranomaisia turhaan ja apu voi tällöin olla pois sitä todella tarvitsevilta, muistuttaa Kaskinen.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi