Punainen Risti, lippu, järjestö.

Kuva: Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmä järjestää tukitoimintaa Vantaan Viertolan koululla. Lisäksi Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset jatkavat liikkumista ihmisten parissa ja tarjoavat keskusteluapua myös muille kouluampumisesta järkyttyneille.

Suomen Punainen Risti on hälytetty viranomaisten tueksi Vantaan Viertolan koulussa tiistaina 2.4.2024 tapahtuneen ampumisen seurauksena.

Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmä järjestää omaisille ja ampumavälikohtauksessa paikalla olleille lapsille tukitoimintaa Vantaan Viertolan koululla.

Tämän lisäksi Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset ovat tarjonneet tiistaista lähtien henkistä tukea myös muille kouluampumisesta järkyttyneille lapsille, nuorille ja aikuisille.

– Vapaaehtoisemme ovat olleet eilisillasta lähtien Viertolan koulun edustalle kerääntyneiden ihmisten tukena sekä kuuntelevina aikuisina läsnä muun muassa Tikkurilan nuorisotilassa ja lähikirjastoissa. Tänä aamuna vapaaehtoisemme olivat kouluun saapuvia oppilaita vastassa, kertoo Suomen Punaisen Ristin valmiuden ja varautumisen koordinaattori Niina Hirvonen.

Punainen Risti kartoittaa parhaillaan mahdollista lisäavun tarvetta. Päivystävien henkisen tuen vapaaehtoisten tarjoamaa tukea jatketaan niin pitkään kuin tarvetta on.

– Seuraamme tilannetta ja olemme valmiina vastaamaan viranomaisten uusiin tukipyyntöihin ja auttamaan tarpeen mukaan, sanoo Hirvonen.

Punaisen Ristin päivystävää kriisiapua tarjolla nuorille ja heidän läheisilleen

Vantaan Viertolan koulun ampuminen voi herättää edelleen pelkoa ja järkytystä lapsissa, nuorissa ja heidän läheisissään. Myös somesisällöt voivat lisätä ahdistusta.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat päivystävää kriisiapua nuorille ja heidän läheisilleen puhelimitse, verkossa ja paikan päällä turvataloilla. 12–29-vuotiaat nuoret saavat lisäksi anonyymia keskusteluapua Sekasin Kollektiivin koordinoimasta Sekasin-chatista osoitteessa www.sekasin.fi.

Lisätietoa Nuorten turvatalojen tarjoamasta tuesta ja henkisen tuen ohjeet löytyvät Punaisen Ristin verkkosivuilta kootusti osoitteessa https://www.punainenristi.fi/uutiset/2024/vantaan-ampumavalikohtaus-jarkyttaa-monia/.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi