Vantaan Viertolan koululla, Jokirannan toimipisteessä tiistaina 2.4. sattunut ampumavälikohtaus järkyttää, ja herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia. Tuntemusten kanssa ei pidä jäädä yksin.

Vantaan Viertolan koululla, Jokirannan toimipisteessä tiistaina 2. huhtikuuta sattunut ampumavälikohtaus järkyttää, ja herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia erityisesti lapsissa ja nuorissa.

Tuntemuksista on hyvä puhua avoimesti, eli niiden kanssa ei pidä jäädä yksin. Turvallisen aikuisen läsnäolo on nyt ensiarvoisen tärkeää.

“Lapset tarvitsevat tällaisessa tilanteessa läheisten aikuisten tukea ja läsnäoloa. Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella avoimesti lasten ikä huomioiden. Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni arjen rutiineista”, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen toteaa.

Mistä saa apua?

Vantaan alueen asukkaat voivat olla yhteydessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 09 4191 5800. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Muut voivat olla yhteydessä oman alueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimeen numerossa 09 2525 0111.

Pelastakaa Lapset: Lapsille ja nuorille tarjolla keskustelutukea Netari-chatissa Vantaan tapahtumiin liittyen

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari-chat on auki tänään 2.4.2024 poikkeuksellisesti klo 15.00–21.00 tarjotakseen lapsille ja nuorille keskustelutukea Vantaan kouluampumisen vuoksi. Tukea Netarin kautta on tarjolla myös muina päivinä.

Vantaan kouluampuminen on järkyttänyt niin lapsia kuin aikuisia Suomessa. Pelastakaa Lapset tarjoaa lapsille ja nuorille netissä keskustelutukea järkyttävien tapahtumien käsittelemiseen.

Netari-chatissa lapset ja nuoret ympäri Suomea pääsevät keskustelemaan tapahtuneesta anonyymisti luotettavien ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

“Tällaiset kriisit voivat vaikuttaa lapsiin voimakkaasti. Lapset myötäelävät toisten lasten hätää ja monet ovat huolissaan siitä, ovatko he itse ja heidän läheisensä turvassa. On tärkeää, että lapset saavat nyt tukea aikuisilta”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n valmiustoiminnan asiantuntija Anna Salmenhaara.

Pelastakaa Lapset muistuttaa, että aikuisten on nyt tärkeä seurata, kuinka lapsi reagoi tapahtuneeseen tai siitä kertovaan mediatulvaan, kuunnella lapsen kysymyksiä, antaa niihin rehellisiä vastauksia ja lohduttaa.

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Se on ollut nuorten tukena jo vuodesta 2004. Netarin palveluajat:

www.netari.fi-nettisivun kautta toimiva Netarin kahdenvälinen anonyymi tukichat on avoinna lapsille ja nuorille tänään tiistaina 2.4. klo 15–21. Muina arkipäivinä ja sunnuntaisin Netarin tukichat on auki klo 18–21.

Netari WA- tukichat WhatsAppissa on avoinna arkipäivisin klo 17–19.

Tiistaina 2.4. Tikkurilan kirkko pitää ovensa auki klo 21 saakka. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä keskustelemassa järkyttävistä tapahtumista. Klo 19 Tikkurilan kirkossa järjestetään hartaus.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi