Presidentti, hallituksen ministerit ja muut poliitikot ilmaisivat järkytyksensä Vantaalla tapahtuneesta kouluampumisesta.

Tasavallan Presidentti Alexander Stubb: Olen järkyttynyt Vantaan tapahtumien johdosta. Esitän syvimmän osanottoni menehtyneen koululaisen omaisille.

Toivotan voimia toipumiseen loukkaantuneille. Koulun kaikki oppilaat ja henkilökunta ovat ajatuksissani.

Jag är chockad över händelserna i Vanda. Jag vill framföra mitt djupaste deltagande till de anhöriga till den avlidna eleven.

Jag önskar styrka i återhämtningen till de skadade. Mina tankar går till skolans elever och personal.

Lastensuojelun Keskusliitto: Järkyttävä ja pysäyttävä uutinen Vantaalta voi herättää pelkoa niin lapsissa kuin aikuisissa. On tärkeää luoda lapselle mahdollisimman turvallinen olo. Uutinen koskettaa kaikkia lapsia ympäri Suomea. On parempi, että tieto tulee turvalliselta aikuiselta ja tilannetta käsitellään.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.): Vantaan Viertolan koululla tapahtui tiistaina ampumavälikohtaus, jossa menehtyi yksi oppilas ja kaksi loukkaantui vakavasti. Pääministeri Petteri Orpo antoi asiasta lausunnon eduskunnassa pitämässään mediatapaamisessa.

”Tapahtuma järkyttää syvästi. Haluan esittää omasta ja hallituksen puolesta osanottoni menehtyneen lapsen perheelle ja läheisille. Lisäksi kaksi lasta on loukkaantunut vakavasti. Ajatukseni ovat uhrien, heidän läheistensä ja Viertolan koulun muiden oppilaiden ja henkilökunnan luona.

On tärkeää, että koulun oppilaat, henkilöstö ja perheet saavat kaiken mahdollisen tuen.

Tänään ja lähipäivinä tarvitaan lasten ja nuorten kanssa läsnäoloa ja välittämistä – lohduttavaa syliä ja lohdutuksen sanoja. Tilanne voi herättää pelkoa ja kysymyksiä. On tärkeää, että siitä puhutaan kodeissa laajemminkin.

Haluan sanoa lapsille ja nuorille joka puolella Suomea, että suomalaiset viranomaiset ja koulujen henkilökunta tekevät päivittäin kaikkensa, ettei tällaista pääsisi tapahtumaan.

Tapahtuman taustat ja syyt tullaan käymään perusteellisesti läpi ja myöhemmin on johtopäätösten aika. Koulun pitää olla turvallinen paikka niin koululaisille kuin työntekijöille.”

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on hyvin järkyttynyt Vantaan Viertolan koulun tapahtumista ja esittää surunvalittelunsa: Opetusministeri Anna-Maja Henriksson on hyvin järkyttynyt Vantaan Viertolan koulussa tiistaina 2.4.2024 tapahtuneen ampumavälikohtauksen johdosta. Tapahtumassa on poliisin mukaan kuollut yksi kuudesluokkalainen ja vakavasti loukkaantunut kaksi koulun oppilasta. Opetusministeri esittää syvimmät surunvalittelunsa uhrien omaisille, ystäville ja koko kouluyhteisölle.

-Haluan osoittaa omasta puolestani sekä opetus- ja kulttuuriministeriön puolesta tukemme ja syvimmät osanottomme väkivallanteon uhreille ja heidän omaisilleen. Tämän päivän väkivallanteko on järkyttävä ja koskettaa koko kouluyhteisöä ja kaikkia meitä suomalaisia syvästi, opetusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

Opetusministerin mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki koulun oppilaat sekä perheet ja koko koulun henkilökunta saa tarvitsemansa tuen ja avun. Kaikkien oppilaiden ja opiskelijoiden turvallisuus ja hyvinvointi tulee voida taata kaikissa kouluissa ja oppilaitoksissa jokaisena päivänä.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) Päivä alkoi järkyttävällä tavalla. Vantaan Viertolan koululla on tapahtunut ampumavälikohtaus. Voin vain kuvitella sen tuskan ja huolen, jota monessa perheessä tällä hetkellä koetaan. Epäilty tekijä on saatu kiinni.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.): Hirveitä tietoja koulussa tapahtuvasta väkivallanteosta Vantaalta. Kotien, vanhempien, läheisten tuska, huoli ja epätietoisuus, lasten ja koulun pahimmalla tavalla järkkynyt turvallisuus… Tätä ei koskaan pitäisi tapahtua. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat perheissä ja koululla.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen (Kok.): Vantaan Viertolan koulun ampumavälikohtaus järkyttää ja koskettaa syvästi. Haluan osoittaa tukeni uhreille, heidän perheilleen ja ystävilleen sekä koko koulun väelle. Nyt on tärkeää tukea uhreja ja kaikkia, joita kriisi koskettaa. Viranomaiset järjestävät kriisiapua.

Kansanedustaja Li Andersson (Vas.): Tiedot ampumavälikohtauksesta koulussa Vantaalla ovat todella järkyttäviä. Ajatukseni ovat uhrien sekä kaikkien lasten ja perheiden luona. Tämä on iso järkytys koko kouluyhteisölle.

Kansanedustaja Veronika Honkasalo (Vas): Ampuvälikohtaus Vantaan koululla on totaalisen järkyttävä. Kaikki tuki koko kouluyhteisölle, oppilaille, vanhemmille, opettajille ja muulle henkilökunnalle. Median on nyt tunnettava erityinen eettinen vastuunsa kun kyse on alaikäisistä ja käsittelyn on oltava hienotunteista.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (Kd): Järkyttävä uutinen, erityisesti osallisten nuori ikä. Rukoilen voimia ja siunausta uhrien omaisille ja kaikille lapsille ja heidän perheilleen. On tärkeää, että tapaus selvitetään perinpohjaisesti.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi