Valtioneuvosto kunnioittaa torstaina 24. elokuuta vietettävää Ukrainan kansallispäivää liputtamalla Ukrainan lipuilla Senaatintorilla ja ulkoministeriön Merikasarmilla, joka myös valaistaan kansallispäivän iltana Ukrainan lipun värein sinikeltaiseksi.

Pääministeri Petteri Orpo ja ulkoministeri Elina Valtonen osallistuvat torstaina UNITED FOR UKRAINE – UNITED FOR PEACE -tapahtumaan, jonka järjestävät Helsingin seurakuntayhtymä, Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja Mothersforpeace ry.

Valtioneuvosto osoittaa huomioinneilla tukea ja solidaarisuutta Ukrainalle, joka kamppailee parhaillaan itsenäisyytensä ja alueellisen koskemattomuutensa puolesta.

Suomi tukee Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi joutunutta Ukrainaa sekä sen sodasta kärsiviä naapurimaita monin tavoin. Vuoden 2022 helmikuun jälkeen Suomi on tukenut Ukrainaa yli miljardilla eurolla. Suomen vankkumaton tuki Ukrainalle jatkuu niin kauan kuin on tarpeen.

Venäjä aloitti 24.2.2022 YK:n peruskirjaa ja kansainvälistä oikeutta rikkovan hyökkäyksen Ukrainaa vastaan. Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet ja tukee vankasti Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Suomen ulkopoliittinen johto seuraa tiiviisti Venäjän toimintaa ja Euroopan turvallisuustilannetta. Suomi vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi