Seinäjoen seurakunnan varhaisnuorten leirillä tapahtui maanantai-iltapäivänä 19.6.2023 onnettomuus, jossa yksi lapsi joutui veden varaan. Lapsi sai paikalla ensiapua ja toimitettiin jatkohoitoon.

Suruviesti lapsen menehtymisestä sairaalassa on tänään tullut tiedoksemme Pohjanmaan poliisilaitokselta. Järkyttyneinä otamme osaa perheen ja kaikkien läheisten suruun.

Poliisi on 21.6. aloittanut kuolemansyyntutkinnan ja esiselvityksen maanantaina 19.6.2023 seurakunnan leirillä Ähtärin Honkiniemessä sattuneesta tapahtumasta, jossa uimassa ollut alle 15 -vuotias poika on mennyt elottomaksi ja menehtynyt.

Poika on maanantaista lähtien ollut sairaalahoidossa kriittisessä tilassa ja hän menehtyi eilen. Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan.

Poliisi on myös aloittanut erillisen esitutkintalain mukaisen esiselvityksen, jossa selvitetään tapahtunutta sekä leiritoimintaan liittyviä järjestelyjä ja vastuita. Selvitystä tehdään yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa ja poliisilla ei tässä vaiheessa ole enempää tiedotettavaa asiasta.

Leirien vesiturvallisuus

Seurakunnan jokaiselle leirille laaditaan turvallisuussuunnitelma, johon sisältyy myös leiriläisten vesiturvallisuus leirin aikana ja uinninvalvonnan järjestäminen. Leirillä, jolla onnettomuus sattui, on toimittu turvallisuussuunnitelmaa noudattaen.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi