Onnettomuustutkintakeskus tekee tutkintaa Äkäslompolossa 13.2.2024 yöllä sattuneesta hostellipalosta, jossa oletettavasti kolme henkilöä kuoli ja 31 pelastautui. Poliisi on tiedottanut uhrien tunnistamisesta.

Onnettomuustutkintakeskus teki paikkatutkintaa Äkäslompolossa poliisin kanssa pelastuslaitoksen avustuksella keskiviikkona 14.2.2024. Samalla Onnettomuustutkintakeskus aloitti osallisten puhuttamiset ja kuulemiset, sekä jatkoi muun materiaalin keruuta.

Hostellirakennus paloi pahoin. Paikkatutkinnassa ja teknisessä tutkinnassa on saatu selville, että tulipalo alkoi rakennuksen ulkopuolelta.

Tulipalo ei todennäköisesti ole syttynyt talon ulkopuolella olleista sähköpyöristä. Pyöriä ei ole Onnettomuustutkintakeskuksen saamien tietojen mukaan ladattu ulkona ja akut eivät ole olleet niissä kiinni.  Onnettomuustutkinnassa joudutaan usein käyttämään niin sanottua poissulkutekniikkaa, kun selvitetään tapahtumien kulkua, niiden syitä ja seurauksia. Tässäkin tutkinnassa näin tehdään ja tämä vie oman aikansa”, toteaa tutkinnanjohtaja Timo Naskali.

Saatujen tietojen mukaan rakennuksessa oli palovaroittimia, mutta Onnettomuustutkintakeskus ei ole vielä saanut selville, kuulivatko rakennuksessa majoittuneet varoittimia. Tätäkin asiaa selvitetään tutkinnassa.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnat kestävät keskimäärin 9-12 kuukautta. Onnettomuustutkintakeskus ei tutkinnassaan puutu syyllisyys- ja vahingonkorvauskysymyksiin. Turvallisuustutkinnan tarkoitus on yleisen turvallisuuden lisääminen ja uusien vastaavien onnettomuuksien ennaltaehkäisy.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi