Uusivuosi on iloinen asia, ilman tulitteitakin 

Kuten ennenkin tänäkin vuonna Joensuun keskusta, torin alue on rakettivapaavyöhyke vuoden vaihtuessa. Joensuussa ei tänä vuonna järjestetä myöskään yleistä ilotulitusta. Pelastuslaitos suosittaakin, että kokoontumisia vältetään koronatilanteesta johtuen.

-Joensuun keskusta on tiiviisti asuttua aluetta ja ilotulitteiden käyttäminen torin alueella nostaa henkilövahinkojen ja muiden onnettomuuksien riskejä merkittävästi, toteaa riskienhallintapäällikkö Tommi Mukkala Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta.

Ilotulitteiden käyttäminen on sallittua (pois lukien Joensuun torin alue) ilman kirjallista ilmoitusta pelastusviranomaiselle 31.12.2020 klo 18 ja 1.1.2021 klo 2 välisenä aikana. Muuna aikana ilotulitteiden käyttöön tarvitaan lupa. Lupa haetaan pelastuslaitokselta seitsemää vuorokautta ennen h-hetkeä ja lupa maksaa 63,50 euroa.

-Jos päädyt paukuttelemaan maaseudun rauhassa, on kohteliasta ilmoittaa siitä naapureille. Ja huomattavaa on, että ilotulitteiden ampumiseen tarvitaan myös maanomistajan lupa. Eli, jos menet lähipellolle, kysy ensin pellon omistajalta lupa räjäyttävään spektaakkeliin. Lisäksi muista yleinen varovaisuus, turvaväleistä huolehtiminen ja suojalasien käyttäminen. Myös vaatetus olisi hyvä olla muuta kuin sitä parasta coretexiä, joka muuten palaa erittäin hyvin, Tommi muistuttaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi